Niina ja Eve aloittavat uusina työntekijöinä

18.5.2018

Eve hoitaa kesän tallimestarin töitä ja Niina aloittaa vakituisena ratsastuksenohjaaja-tallityöntekijänä touko-kesäkuun vaihteessa. Even tuntevatkin jo monet asiakkaat Paukun tyttärenä ja Fisun omistajana, Niina esittäytyy itse;

Kuka?

Niina Pursiainen. Syntynyt 1994. Hevosalan moniosaaja, ratsastuksenohjaaja, ratsuttaja, ja hevostenkouluttaja. Tämänhetkinen asuinpaikkakunta Kontiomäki, Paltamo. Huumorintajuinen ja kunnianhimoinen, ahkera työntekijä.

 

Koulutus

Ylioppilas, Lukion päättötodistus ja kuvataiteen diplomi,

Lapinlahden lukio ja kuvataidelukio 2013

Röntgenhoitaja, Savonia AMK 2013-2014

Hevosagrologi, Savonia AMK 2014- (toistaiseksi kesken)

Siivoojan ammattipätevyys, SOL -palvelut 2016

Ratsastuksenohjaaja, Ypäjän Hevosopisto 2016-2018

 

Hevoshistoriani

Hevosharrastamisen olen aloittanut jo 4-vuotiaana. 2010 vuoteen asti kävin säännöllisesti ratsastuskoulun tunneilla mm. Nerkoon ratsastuskoulussa ja Purolan ratsastuskeskuksessa, kunnes sain ensimmäisen oman hevoseni, jonka kanssa valmentauduin ja kilpailin este- ja kenttäratsastuksessa harrastetasolla 110cm asti. 2014 päätin alkaa tekemään hevosista itselleni ammattia, ja aloitin hevosagrologin AMK-opinnot. Agrologikoulutuksen myötä 2015 olin 6kk työharjoittelussa MTY-Kyröllä, Aleksis Kyröllä ja Siiri Kyröllä. Harjoittelun aikana sain käytännön kokemusta niin maanviljelystä (laatuheinän tuottaminen), kuin hevoskasvatuksestakin.. Tästä innostuneena 2017 syntyi ensimmäinen oma kasvattini, sh-tammavarsa Salmiakki Pojasta.

2016 hain Ypäjän Hevosopistoon ratsastuksenohjaaja linjalle, sillä halusin kehittää omaa ratsastustani. Opintojen ohessa tein myös ratsutuksia ja pidin valmennuksia, ja olin töissä

eräällä 16 hevosen yksityistallilla Ypäjällä.

Tein ensimmäisen työharjoitteluni Hevosopiston ratsastuskoululla kesällä 2017. Keväällä 2018 olin Saksassa työharjoittelussa Hofgut Kaltenherberge nimisellä esteratsastukseen keskittyneellä ratsutilalla, jonka omistavat Thomas Straumann ja Richard Bayha. Tilalla on n. 50 hevosta, varsoista vanhoihin hevosiin sekä tottakai nykyiset kilparatsut, joista useampi kilpailee Grand Prix:tä korkeimmalla mahdollisella, eli kansainvälisellä 5* tasolla. Työskentelin pääsääntöisesti Straumannin perheen tyttärien hevostenhoitajana ja sijaistin sairalomalla ollutta ratsuttajaa. Työtehtäviini kuului päivittäin 2-5 hevosen ratsastus, sekä muista kilpahevosista huolehtiminen. Yhtenä päivänä viikossa hoidin ja ratsastin olympialaisissakin kilpailleen GP-ratsastaja Walter Gepahulerin hevosista. Olin myös hevosenhoitajana kaksissa kansainvälisissä kilpailuissa Ranskassa ja Italiassa (Nations Cup). Saksassa ollessani minua valmensivat Richard Bayha ja Susanne Behring.

 

Vahvuudet, mielenkiinnonkohteet

Esteratsastus ja nuorten hevosten kanssa työskentely ovat intohimojani. Samoin ongelmien ratkaisu, joten teen myös ongelmallisten ratsujen oikaisuja. Ratsastus on minulle kaikki kaikessa, ja jos voisin valita niin en tekisi mitään muuta. Kiinnostukseni hevoseen ei rajoitu vain ratsastamiseen tai hevosten hoitoon, vaan olen suunnattoman kiinnostunut mm. myös hevosten käyttäytymisestä, biomekaniikasta, ja hevoskasvatuksesta. Olen todella tarkka hevosten oikeudenmukaisesta kohtelusta ja hoidosta, ja tiedän niksin vaivaan kuin vaivaan. Ja jos en tiedä, tiedän aina jonkun joka tietää. Opettajana olen tarkka ja vaativa, mutta ystävällinen ja kannustava, aina valmis auttamaan ja opettamaan kaikkia jotka ovat halukkaita oppimaan!

 

Toivon kaikille antoisia hetkiä hevosten parissa ja aurinkoista alkavaa kesää!

En malta odottaa että pääsen aloittamaan uudessa työssäni ja tapaamaan kaikki teidät!

 

Ystävällisin terveisin,

Niina Pursiainen