Wig-Wam Bam kantakirjaan

20.4.2014

(c) Lotta Heinonen
(c) Lotta Heinonen

Tallin 4v new forest ori Wig-Wam Bam hyväkstyttiin jalostukseen ponioripäivillä 13.4. Ypäjällä.

Meidän ihana ruunivoikko isoponipoika Wili sai kantakirjauksessa loistavat arvostelut! Tyyppi 9 ja ravi 9. Ell antamat kolme täyttä kymppiä kruunavat pisterivin.

Wili on CEM ja myotonia testitulosten tultua käytössä tammoille kotonaan Sotkamossa. Hinnat; astutus 270e, varsamaksu 370e, hoitomaksu 10e/vrk tamma ja 12e/vrk varsallinen tamma.

 

Tiedustelut Pauliinalta p. 040 593 7675.

 

Arvostelu kokonaisuudessaan:

 

Oriilla on erittäin hyvä rotu- ja orileima, se on ryhdikäs. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvänmuotoinen kaula. Säkä on hieman lyhyt. Ylälinja on lihaksikas, rungossa on hyvä syvyys ja takaosa on lihaksikas. Jaloissa on riittävä luusto. Molemmat etujalat ovat suppuvarpaiset. Liikkeet ovat ahtaat ympäriinsä. Käynti on jännittynyttä. Raviliikkeet ovat aktiiviset, matkaavoittavat ja lennokkaat. Laukka on rytmikästä, saisi olla matkaavoittavampaa.

Eläinlääkärin tarkastus: Yleinen terveydentila: Ei huomautettavaa (10). Luonne ja käsiteltävyys: Kiltti, vauhdikas (10). Ortopedinen tarkastus: Ei huomautettavaa (10).

Käyttökoe (ratsastuskoe): Ratsaille nousu: Ratsaille nousussa hieman levoton ja jännittynyt. Liikkeet ja tasapaino: Alussa kovin jännittynyt, rentoutui vähitellen. Tasapaino ajoittain hukassa, ei jaksa vielä kantaa. Pysähdykset: Rauhalliset pysähdykset. Yleisvaikutelma: Kehityskelpoinen ja positiivinen poni. Luonne, yhteistyöhalukkuus ja kuuliaisuus: Kiltti ja yhteistyöhaluinen.

Miellyttävä ori. Ori suoritti ratsastuskokeen. Ori palkitaan jalostusoriina I palkinnolla ja se merkitään newforestponien kantakirjan 1 luokkaan. Sille myönnetään jalostukseenkäyttöoikeus vuodeksi 2014.